Dé perfecte ICT-straat bestaat niet: welke aanpak past bij jou?

Een succesvol advieskantoor kan niet zonder een passende ICT-straat. Het helpt om efficiënter samen te werken met je klanten, wendbaar te zijn en zo concurrentievoordeel te realiseren. Uit gesprekken met advieskantoren blijkt dat dé perfecte software straat niet bestaat. Ze maken onderscheidt tussen een klantgedreven, organisatie gedreven, en hybride aanpak. In dit blog beschrijven we deze 3 benaderingen. Welke aanpak past bij jou?

1. De klantgedreven aanpak:

De wensen en eisen van de ondernemer staan centraal. De aanpak kenmerkt zich door een breed aanbod van systemen die passen bij de behoefte van de klant. Met een klantgedreven ICT-straat kun je ieder type klant bedienen. Van de traditionele klant, die alleen zijn administratie wil uitbesteden. Tot aan de moderne klant die graag wordt voorzien in tussentijdse rapportages en advies. Afhankelijk van het type klant kun je deze dus wel of niet aansluiten op bepaalde pakketten. 

2. De organisatiegedreven aanpak:

Je verwerkt administraties op uniforme wijze met een standaard ICT-straat. Dit maakt dat een medewerker snel en efficiënt kan werken. Advieskantoren met een organisatiegedreven aanpak kijken goed of hun visie matcht met die van de ondernemer. Sluit de visie aan? Dan committeert de ondernemer zich aan de gestandaardiseerde werkwijze van het advieskantoor voor het behalen van zijn doelen.

3. De hybride aanpak:

Bij een hybride aanpak komen de (interne) systemen van de klant en de (externe) systemen van het advieskantoor samen. De klant gebruikt bijvoorbeeld zijn eigen boekhoudprogramma. In dat geval kijk je welke aanvullende tools je kunt aanbieden om de ondernemer van dienst te kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan dashboarding voor visueel aantrekkelijke rapportages en/of tussentijds advies. 

In ons inspiratieboek vertellen 5 succesvolle advieskantoren over de aanpak die zij hebben gekozen. Welke ICT-straat past daarbij? En hoe zijn ze tot die keuze gekomen? Kortom, wil je ook een ICT-straat die jouw advieskantoor succesvol maakt? Laat je inspireren en download het inspiratieboek: Kantoren van de toekomst over hun ict-straat. 

Download e-book