Consistent sneller verwerken met de nieuwe PortalFlow!

In november 2020 rondt DizzyData een ambitieus en ingrijpend project af, de implementatie van PortalFlow. Hiermee wordt de fundering van DizzyData vernieuwd met state-of-the-art technologieën van Amazon Webservices. Met als gevolg dat gebruikers consistent sneller facturen gaan verwerken. Daarnaast biedt PortalFlow een basis van waaruit we gemakkelijker releases, updates en ontwikkelingen kunnen doorvoeren.

PortalFlow: Wat is het precies?

Het DizzyData platform bestaat uit verschillende componenten die direct of indirect met elkaar verbonden zijn. We maken daarin onderscheid tussen back-end en front-end. In de basis doet DizzyData het volgende: Facturen ontvangen; facturen herkennen en matchen; en factuurdata importeren, exporteren en archiveren. Deze processen vinden achter de schermen plaats, in de back-end. Vervolgens stellen we deze functionaliteiten aan jouw beschikbaar. Dit doen we via een dashboard, werkoverzicht, diverse viewers voor inkoop – en verkoopfacturen, het sorteerscherm en de archief functie. Dit is wat jij van DizzyData ziet, ofwel de front-end.

De snelheid van het gehele platform wordt min of meer bepaald door de werkwijze in de back-end, binnen de componenten: Facturen ontvangen en facturen herkennen en matchen.

Het gaat hier om:

 • Het aanleveren van facturen per e-mail, upload of app
 • Het sturen naar de herkenning
 • het ophalen en de matching met de relatie uit de administratie
 • PortalFlow is een verbeterde en innovatieve werkwijze waarmee we de oude werkwijze voor deze processen hebben vervangen.

  Een snelweg voor documentverwerking

  Voorheen werden documenten serieel aangeboden aan het volgende proces. Vergelijk het met een stoplicht bij een autoweg. Wanneer DizzyData groen licht gaf mochten de documenten het proces één voor één achter elkaar doorlopen om op hun eindbestemming te komen. Kortom, DizzyData riep het proces aan door het stoplicht op groen te zetten. Met PortalFlow roept het document het proces aan, daarmee is de stoplicht functie verdwenen. Documenten kunnen nu parallel het proces doorlopen. Kortom, een snelweg voor documentverwerking met oneindig veel rijbanen. Hiermee bereiken zij véél sneller hun eindbestemming.

  Voordelen van PortalFlow

  Met PortalFlow blijf je supersnel documenten verwerken ongeacht de drukte. De snelheid zie je terug in het proces vanaf het moment dat de factuur binnenkomt (via e-mail, upload of app), totdat hij beschikbaar komt voor het boeken. Daarnaast zorgt de nieuwe fundering voor een aantal andere voordelen:

 • Verbeterde performance voor heel DizzyData
 • Alle administraties maken nu gebruik van Machine learning, dit leidt tot een betere herkenning van bedragen
 • Gemakkelijker releases, updates en ontwikkelingen doorvoeren.