De beste factuur app vinden

Ondernemers nemen altijd en overal hun smartphone mee naartoe. Enorm handig als zij naast het whatsappen ook hun smartphone kunnen gebruiken om facturen mee te maken en bonnen te fotograferen. Ten eerste voorkom je dat bonnetjes kwijtraken. En niet alleen dat. Daarnaast voorkom je ook dat je vergeet om een factuur te sturen. Nu zijn er een hoop leveranciers die een factuur app, ook wel facturatie app aanbieden. Hoe je daaruit de beste factuur app selecteert? Dat gaan we je verder uitleggen.

Wat is een factuur app ofwel facturatie app?

Eerst vertellen we wat meer over de factuur app. Met een factuur app tot je beschikking heb je altijd en overal de mogelijkheid om een factuur te maken. Dat is nog eens lekker als je onderweg je business aan het doen bent. Ook het fotograferen van bonnetjes gaat heel eenvoudig met een factuur app. Kortom, een factuur app is een handige mobiele applicatie waarmee je een factuur kan maken voor geleverde goederen en diensten, je bonnen fotografeert en om je facturatie mee te checken. Maar let op! Dat kan natuurlijk alleen als je internetverbinding hebt.

Waarom kies ik voor een factuur app?

Of je nou een ZZP’er, of MKB’er bent, bij het leveren van een product of dienst aan een leverancier ben je verplicht om een factuur te sturen. Want zonder een factuur ontvang jij niet je geld. Het is daarnaast ook essentieel voor de belastingaangifte en de aangifte inkomstenbelasting. Voor de btw-aangifte heb je namelijk de inkoopfacturen en verkoopfacturen van het afgelopen kwartaal nodig. Verwerk jij al je facturen en bonnetjes zonder app, dan is de kans groter dat het je ontgaat. Een voorbeeld: je hebt inkopen gedaan voor je bedrijf. Je komt terug op kantoor waar ook nog 100 andere zaken te doen zijn. In alle hectiek leg je de bon opzij in de veronderstelling dat je het later die dag nog oppakt. En toch vergeet je het. Vervolgens ligt de bon daar al een week of heeft een collega de bon weggegooid. Met een facturatie-app voorkom je dit soort zaken. Hieronder de voordelen van een factuur app op een rij.

De voordelen van een factuur app op een rij:

  • Nooit meer bonnetjes zoek
  • Je facturatie is altijd up-to-date;
  • Je verwerkt gemakkelijk foto’s van bonnetjes in je boekhouding
  • Je hebt altijd en overal inzicht in je facturatiegegevens

De factuur app in combinatie met andere software

Een factuur app in combinatie met scan en herken software zorgt ervoor dat de administratie helemaal compleet is. Met de app stuur je het bonnetje in. En de scan en herken software zorgt ervoor dat je inkoop- en verkoopfacturen automatisch worden geboekt. Het is dan wel belangrijk dat de app en de scan en herken software aan elkaar gekoppeld zijn. Ook veel online boekhoudprogramma’s hebben standaard een facturatie app. Het neemt je veel werk uit handen en samen houden ze je administratie overzichtelijk.

De beste factuur app vinden

In een wirwar aan leveranciers is het lastig om de beste factuur app te vinden. Iedere app heeft weer verschillende functionaliteiten. We delen 3 tips waar je op moet letten tijdens je zoektocht:

  • Welke functionaliteiten vind jij belangrijk?
  • Hoe lang is de verwerkingstijd?
  • Is de app gebruiksvriendelijk?

Functionaliteiten facturatie app

Een facturatie app kan verschillende functionaliteiten hebben. Schrijf op voorhand op welke functionaliteiten jij belangrijk vindt. Zo maak je de selectie een stuk makkelijker. We delen hier de 3 meest voorkomende functionaliteiten:

1. Autorisatie

Er zijn apps die autorisatie hebben toegevoegd als functionaliteit. Simpel gezegd is autoriseren het afkeuren en goedkeuren van facturen. Is het voor een deel van de facturen nodig om deze door meerdere mensen te laten af of goed te keuren, dan is een app met autorisatie onmisbaar.

2. Archief

Met een archieffunctie worden gefotografeerde bonnen en facturen automatisch opgeslagen in een archief. Wel zo handig als je bonnen en facturen makkelijk terug wilt vinden.

3. Facturen opstellen

Er zijn factuur apps waarmee je ook facturen kan opstellen. Zoek je een app waarbij dit mogelijk is, dan is het goed om te kijken via welk medium je de factuur kan sturen. Is dit alleen per mail? Of is het ook mogelijk via apps, zoals WhatsApp. Het namelijk bewezen dat een factuur eerder betaald wordt, wanneer je het naar iemands telefoon stuurt.

De facturatie app van DizzyData

DizzyData is een online platform dat facturen automatisch verwerkt. Inclusief factuurherkenning en factuurautorisatie. De DizzyData app is onderdeel van het platform. Hiermee maak je eenvoudig een foto van je bon of factuur, deze wordt direct verstuurd naar het platform en daar automatisch geboekt. Hiermee is je administratie altijd up-to-date.

Wil je meer weten over de DizzyData facturatie app? Lees dan meer via onderstaande button.

Lees meer