E-boekhouden prijzen

Benieuwd naar de prijzen voor e-boekhouden of scan en herken? In dit blog vertellen we je meer over de kosten en tarieven, zodat je inzicht heb in de ROI die e-boekhouden je oplevert.

Zonder e-boekhouden of scan en herken

Een ervaren boekhouder verwerkt gemiddeld 40-50 facturen per uur, waarbij hij/zij de gegevens handmatig invoert. Kijken we naar de kosten, dan komen we uit op ongeveer €40 – €45 per uur. Dit is inclusief overhead, werkplek en salaris. Per factuur kost dat dus 1 tot 1.2 minuten per uur en €0,67 tot €0,75 per factuur.

Met e-boekhouden of scan en herken

De meeste scan en herken oplossingen werken met een prijs per factuur. Met DizzyData betaal je een vast bedrag per maand. De opbouw van de kosten vind je op onze tarieven pagina. Daarbij is er onderscheid tussen e-boekhouden prijzen voor accountants en ondernemers.

E-boekhouden prijzen voor accountants en ondernemers

Er zijn verschillende prijsmodellen voor scan en herken. We maken onderscheid tussen drie modellen:

  • Variabel: Kosten per scan
  • Vast + variabel: Vaste maandelijkse kosten voor administraties/gebruikers en kosten per scan
  • Vast: Vaste maandelijkse kosten op basis van administraties en gebruikers, ongeacht het aantal scans.

Werk je nog niet met scan en herken? Dan kan je rekenen op een kosten besparing. Stel dat jouw accountantskantoor 200 administraties heeft en je verwerkt ongeveer 4000 facturen per maand. In het rekenvoorbeeld zonder scan en herken komen we dan al uit op €3000 per maand. Maar, de kans is groot dat een accountantskantoor al met een automatiseringsoplossing werkt. Kies je voor een variabel model? Dan rekent men tussen de €0,20 en €0,30 per factuur. Dit betekent dat je in het meest gunstige geval €800,- per maand betaald. Heb je meer facturen, dan vallen de kosten hoger uit. Je hebt dus altijd te maken met variabele kosten. Verwerk je 4000 facturen per maand over 200 administraties met DizzyData? Dan kost dat je €649,- per maand (zonder extra gebruikers en/of kortingen). Dit zijn vaste kosten. Kortom, geen verrassingen. Daarnaast heb je de 4000 facturen zo verwerkt, dankzij de hoge mate van automatisering. Zo houd je tijd over om meer te doen dan alleen de boekhouding.

Voor ondernemers heeft DizzyData een apart prijsmodel, omdat de aantallen facturen voor hen vaak lager ligt dan voor accountantskantoren. Ook voor ondernemers werkt DizzyData met een vast bedrag per maand.

E-boekhouden prijzen vergelijken

Er zijn verschillende aandachtspunten voor het selecteren van de beste scan en herken oplossing. Denk bijvoorbeeld aan functionaliteiten, klantervaringen en dataopslag. Voldoen er meerdere pakketten aan jouw eisen? Dan gaat de prijs ongetwijfeld ook een rol spelen. We adviseren de verschillende prijsmodellen eens goed naast elkaar te leggen en toe te passen op jouw situatie. Wellicht dat vaste kosten per maand voor jouw situatie een stuk voordeliger zijn!