Automatische factuurverwerking bespaart tijd én geld

Zodat jij je ambities waar kan maken.

Automatische factuurverwerking: gemakkelijk en snel facturen inlezen en verwerken

Automatische factuurverwerking heeft voor ondernemers en accountants de laatste jaren gezorgd voor een enorme procesverbetering. Waar de traditionele manier van factuurverwerking bekend stond om een tijdrovend, duur en foutgevoelig proces, is dit met automatische factuurverwerking verleden tijd. Het automatiseren van de factuurverwerking zorgt voor een transparant factuurverwerkingsproces, meer efficiëntie en minder fouten.

Wat is automatische factuurverwerking?

Automatische factuurverwerking is het geautomatiseerde proces vanaf het binnenkomen van de factuur tot aan het moment van betaling. Automatische factuurverwerking gaat verder dan digitale factuurverwerking. Bij digitale factuurverwerking ligt de nadruk op het digitaliseren van de factuur. Je scant de fysieke factuur om hem vervolgens als PDF op te slaan. Automatische factuurverwerking gaat nog een stap verder. Met behulp van Scan en Herken OCR software, Optical Character Recognition, wordt de informatie op de digitale factuur automatisch ingelezen, herkend en verwerkt.

Wat is een e-factuur?

Bij automatische factuurverwerking, maak je gebruik van facturen in de vorm van databestanden. Je krijgt te maken met e-facturering. Een e-factuur is een gestructureerd bestand met vaste onderdelen. Doordat gegevens een vaste plek hebben op de factuur wordt deze gemakkelijk en foutloos herkent. Met e-facturen zorg je er dus voor dat gegevens van het ene boekhoudpakket automatisch worden ingelezen en verwerkt in een ander boekhoudpakket.

Ontdek automatische factuurverwerking van DizzyData

De voordelen van automatische factuurverwerking op een rij

Het automatisch verwerken van facturen met DizzyData brengt dus verschillende voordelen met zich mee. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Voordeel 1: Voorkom fouten door handmatige handelingen

Met behulp van Scan en Herken software hoeven facturen niet meer handmatig ingevoerd te worden. Hierdoor worden fouten voorkomen. Bij slimme, zelflerende OCR Scan en Herken software train je het systeem als het ware. Wanneer een gegeven op de factuur niet wordt herkend, hoef je hierbij slechts één keer aan te geven wat het is. Het systeem zal dit de volgende keer zelf herkennen.

Voordeel 2: Bespaar tijd en geld

Bij automatische factuurverwerking worden facturen met één handeling verwerkt. Medewerkers hoeven deze zo niet meer te controleren, accorderen en archiveren. Doordat fouten hierdoor voorkomen worden, bespaar je aanzienlijk tijd en geld. Dit kun je dan weer gebruiken om andere bedrijfsprocessen te verbeteren.

Voordeel 3: Facturen bewaren in een veilig digitaal archief

Facturen worden opgeslagen in een beveiligd digitaal archief. Dit archief is alleen toegankelijk voor medewerkers met autorisatierechten. Hierdoor is een fysieke archiefruimte overbodig geworden en heb je geen zorgen over de veiligheid van de data.

Voordeel 4: Overzicht over het hele factuurverwerkingsproces

Facturen komen op verschillende manieren binnen, bijvoorbeeld digitaal per e-mail of afgedrukt per post. Met automatische factuurverwerking worden facturen automatisch ingelezen, herkent en verwerkt. Binnen het proces kun je zelf bepalen wat je wel of niet wilt automatiseren en op welke manier. Hierdoor houd je grip op het gehele factuurverwerkingsproces.

Probeer DizzyData gratis!

En ontdek de voordelen van automatische factuurverwerking.

Voordelen van de DizzyData factuurverwerking software

Laat je verrassen door de grote voordelen voor jouw business wanneer je overgaat op automatische factuurverwerking van DizzyData:

DizzyData is de alles-in-1 oplossing als het gaat om digitale factuurverwerking. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van het factuurprogramma van de toekomst.

Ontdek meer