E-facturatie en DizzyData

Snel en foutloos boekhouden

 • Snel en nauwkeurig facturen verwerken
 • Automatisch archiveren
 • Spookfacturen en zijn verleden tijd

Wat is e-facturatie?

E-facturatie maakt handmatige factuurverwerking overbodig. E-facturatie gebeurt door middel van gestructureerde bestanden. Daarbij staan gegevens op een vaste plek en hebben hun eigen betekenis. Hierdoor worden ze gemakkelijk en foutloos herkent. Elektronisch factureren (E-facturatie) zorgt ervoor dat de gegevens vanuit het ene boekhoudpakket geautomatiseerd worden verwerkt in een ander boekhoudpakket. Kortom, handmatig werk is daarmee écht verleden tijd.

Elektronisch factureren met UBL

De Nederlandse overheid koos UBL (Universal Business Language) in 2017 al als standaard voor e-facturatie. Daarmee is het verplicht voor al haar leveranciers. Voor andere bedrijven is het (nog) niet verplicht. Echter, hoopt de overheid dat zij snel volgen. Een UBL factuur is een XML bestand dat speciaal is ingericht voor facturen. Het boekhoudpakket leest de factuurdata gemakkelijk uit door de structuur van het document. Het uitwisselen van documenten gebeurt via het Peppol-netwerk. Organisaties wisselen daarop veilig e-facturen uit met bedrijven in heel Europa.

E-facturatie met DizzyData

DizzyData verwerkt zowel digitale facturen (bijvoorbeeld PDF, Word-document) als elektronische facturen. E-facturen (UBL) vertaalt het paltform direct naar een boekingsvoorstel. Kortom, hier komt geen handmatig werk aan te pas. Vervolgens vind je de elektronische facturen net als de digitale facturen terug in het centrale archief. DizzyData genereert zelf een leesbare afbeelding van de e-factuur voor bij het boeken. Dus je hebt één centraal punt voor het verwerken van facturen. zowel digitaal als elektronisch. Daarnaast converteert DizzyData je digitale facturen naar UBL. Deze download je gemakkelijk vanuit het centrale archief.

De voordelen van elektronisch factureren

DizzyData’s UBL service biedt accountants en ondernemers veel gemak. UBL-facturen worden uitgesplitst en automatisch geboekt. Je behaalt daarmee maximale efficiëntie. E-facturen verwerken met DizzyData heeft daarnaast nog een aantal voordelen:

 • Het platform koppelt grootboekrekeningen op basis van bijvoorbeeld productgroepen
 • Regels voegt DizzyData automatisch samen, bijvoorbeeld op basis van het grootboek
 • Afrondingsverschillen en emballage boekt de software automatisch weg
 • Daarnaast heb je toegang tot alle andere functionaliteiten, van het platform. Waarmee je facturen verwerken leuker en gemakkelijker maakt.

  DizzyData, E-facturatie en meer

  Ontdek de voordelen van de factuurverwerkingssoftware van DizzyData. Automatisc online factuurherkenning en verwerking voor ieder boekhoudpakket.