Scan en Herken

Realtime gegevens verwerken

  • Bespaar tijd en geld door hoge herkenning
  • Checklist voor het kiezen van geschikte oplossing
  • Ervaringen van andere bedrijven

Hoe werkt scan en herken

Scan en herken (OCR) sofware is software die gegevens van documenten kan aflezen. Een vorm daarvan is digitale factuurverwerking. Hierbij is de software specifiek gericht op het verwerken van facturen. De OCR is in deze net iets complexer. Omdat het niet alleen de gegevens kan aflezen maar ook interpreteren. Dat wil zeggen dat de software bepaalde lettercombinaties kan herkennen als factuurdatum, BTW-nummer, IBAN nummer enz. Vervolgens leidt dit tot een boekingsvoorstel. Wil je meer lezen over de werking van scan en herken? En de voordelen? Check de blog over scan en herken via onderstaande button.

Lees meer

De mate van herkenning

De kwaliteit van scan en herken is afhankelijk van de mate waarin gegevens juist worden herkend en geïnterpreteerd, ofwel de herkenningsgraad. Daarmee wordt de gebruiker ontlast. Want hoe hoger de herkenningsgraad, hoe minder handmatige handelingen er aan te pas komen. Het platform van DizzyData verwerkt per maand miljoenen facturen en bestaat al sinds 2010. Omdat DizzyData een zelflerendsysteem is zorgt deze historie ervoor dat het platform gemiddeld 90% van de inkomende facturen direct herkend.

Bekijk een korte demo van DizzyData Scan en Herken

Wat is de beste scan en herken software?

Inmiddels zijn er meerdere leveranciers van scan en herken voor het verwerken van facturen. Bovendien heeft elk pakket andere kenmerken en/of functionaliteiten. Om die rede is er geen eenduidig antwoord op de vraag: welke oplossing is het beste? Het gaat voornamelijk om wat jij zelf belangrijk vindt. Achterhaal of de visie van de leverancier aansluit bij de doelen die jij voor ogen hebt. Hetzelfde geldt voor de functionaliteiten en kenmerken. Daarom loont het om ter voorbereiding eerst een duidelijk lijst van eisen op te stellen. Op basis daarvan kan jij aan de slag met het selecteren van een geschikte leverancier. Om je wat handvatten te geven voor dit proces heeft DizzyData een blog geschreven: “De beste scan en herken sotware, hoe selecteer ik die?”. Daarnaast hebben we een handige checklist gemaakt voor het kiezen van jouw scan en herken software. Je download hem via onderstaande button.

Download checklist

Scan en herken ervaringen

Het kiezen van een oplossing vergt tijd en investering. Daarom doe je het maken van de keuze het liefst in één keer goed. Gelukkig zijn er veel organisaties die het proces al eens hebben doorlopen. Vanuit hun ervaring kunnen zij precies vertellen wat je van een partner kunt verwachten. Kortom, ga op zoek naar en vraag naar hun ervaringen. Zo krijg je een beter beeld van wat voor jou de juiste keuze is. Meer lezen over de ervaringen van onze partners? Check onze klantverhalen pagina.

Lees meer

Voordelen scan en herken

Ontdek de voordelen van DizzyData voor jouw organisatie

Facturen gemakkelijk (online) terugvinden


Je boekhouding altijd up-to-date


Automatische verwerking van facturen


Lees meer