Online boekhouden voor ondernemers en accountants

Meer grip op je administratie

  • Gestroomlijnde financiële processen
  • Nauwkeurige en actuele data
  • Altijd en overal toegang tot financiële data

Online boekhouden en factuurverwerking met DizzyData

Vroeger was boekhouden simpelweg het bewaren van bonnetjes en facturen om deze vervolgens zelf of door de boekhouder of accountant te laten verwerken. Boekhouden met meerdere administraties is nu veel makkelijker dan voorheen. DizzyData biedt voor iedere ondernemer of accountant een innovatieve oplossing voor online boekhouden en factuurverwerking.

Wat is online boekhouden?

Online boekhouden is het digitaal bijhouden van de financiële administratie op een systematische en overzichtelijke manier. Hiermee behoud je inzicht in de financiële positie van het bedrijf. Vroeger bestond de boekhouding uit lades vol fysieke documentatie, rondslingerende factureren en overvolle archiefkasten. Tegenwoordig beheer je de boekhouding digitaal met online boekhoudsoftware. De administratie staat hier veilig opgeslagen in de cloud en is altijd en overal toegankelijk. Online boekhouden wordt dan ook wel cloud boekhouden genoemd. Het is de makkelijkste en snelste manier van boekhouden.

Waarom online boekhouden?

Maar waarom zou je beginnen met online boekhouden? De ouderwetse manier van boekhouden was omslachtig en bovendien erg foutgevoelig. Tegenwoordig is de boekhouding een gedigitaliseerd proces. Het veranderde beleid van de Belastingdienst speelde hierin een grote rol. Gegevens moesten vanaf dat moment digitaal bewaard worden en de administratie hoefde niet langer uitgeprint te worden. Deze moderne manier van boekhouden helpt je bij het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Online boekhouden is simpel en efficiënt. Lees hieronder de 6 grootste voordelen.

Voordeel 1: Minder fouten door automatisering van de boekhouding

Online boekhoudsoftware maakt het mogelijk om terugkerende klussen in de boekhouding te automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het automatisch inlezen en verwerken van facturen. Dit zorgt voor minder fouten, waardoor minder controlemomenten nodig zijn en je tijd overhoudt voor andere werkzaamheden.

Voordeel 2: Veilig online boekhouden in de cloud

Bij online boekhouding bevindt de hele financiële administratie zich in de cloud. Bij cloud boekhouden wordt je data veilig opgeslagen door de nieuwste beveiligingsmethoden. Ook wordt er gezorgd voor regelmatige updates en back-ups.

Voordeel 3: Inzicht in nauwkeurige en actuele data

Digitalisering en automatisering spelen een grote rol binnen online boekhouden. Dit betekent dat gegevens direct worden geüpdate, wanneer er iets veranderd of toegevoegd wordt aan de administratie. Hierdoor heb je altijd inzicht in de meest actuele data. Deze waardevolle informatie is direct input die helpt bij het sturen van de onderneming.

Voordeel 4: Het gemak van een online boekhouden app

Een online boekhouden app maakt het je nog gemakkelijker om toegang te krijgen tot je administratie, waar en wanneer je maar wilt. De functies van de app hangen af van de boekhoudsoftware die je kiest. Maar een online boekhouden app biedt eigenlijk altijd toegevoegde waarde aan de administratie.

Voordeel 5: Meer tijd over met een slim online boekhoudsysteem

Om je boekhouding online te kunnen doen, heb je een slim online boekhoudsysteem nodig. Er zijn meerdere bedrijven met slimme software die het boekhouden een stuk inzichtelijker en makkelijker maken. Zo kun je online boekhouden met bijvoorbeeld SnelStart of met Exact online. Wanneer je gebruikmaakt van online boekhoudsoftware is het mogelijk om andere bedrijfsprogramma’s hieraan te koppelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voorraadbeheer, debiteuren- en crediteurenbeheer en je webshop te koppelen aan de software. Hierdoor komen deze processen allemaal samen in slechts één systeem. Zo voorkom je fouten en dubbel werk.

Voordeel 6: Efficiënt samenwerken

Online boekhouden maakt het mogelijk om als ondernemer de boekhouder, accountant of een collega makkelijk te laten meekijken met de boekhouding. Met de moderne online boekhoudsystemen is een extra gebruiker zo toegevoegd. Ook accountants kunnen meerdere gebruikers toevoegen voor bijvoorbeeld autorisatie of verwerking.

Ontdek Dizzy in 3 minuten

Digitaal facturen verwerken en boekhouden met de koppeling van DizzyData

Digitaal facturen verwerken en boekhouden worden al vaak in één adem gebruikt. Digitale factuurverwerking is dan ook een belangrijk onderdeel van online boekhouden. Deze manier van factuurverwerking zorgt ervoor dat bonnen en facturen gedigitaliseerd en automatisch verwerkt worden. Je kunt digitale factuurverwerking eigenlijk zien als het cruciale startpunt van online boekhouden. In deze stap worden namelijk belangrijke gegevens automatisch ingelezen en verwerkt. Hierdoor blijft je boekhouding altijd up-to-date en betrouwbaar, zonder dat daar extra menselijke handelingen voor nodig zijn. Digitale factuurverwerking bij DizzyData brengt grote voordelen met zich mee, namelijk:

DizzyData is de alles-in-1 oplossing als het gaat om digitale factuurverwerking. Kom alles te weten over onze innovatieve factuurverwerking software.

Lees meer

Probeer DizzyData nu gratis!

Ontdek of de factuurverwerkingsoftware iets voor jouw onderneming is. 2 weken lang.