FAQ & Support

Heb je vragen over DizzyData? Dan zit je hier goed. Onze FAQ geeft antwoord op de meeste gestelde vragen. Op onze supportpagina vind je alle info over werken in DizzyData.

DizzyData Supportpagina

Bekijk

DizzyData Feature Forum

Bekijk

DizzyData Ticket Support

Bekijk

Veelgestelde vragen

Functionaliteiten

Welke bestanden kan ik met DizzyData verwerken?
U kunt o.a. de volgende soorten documenten laten verwerken, PDF, BMP, JPEG, PNG XLS, XLSX, DOC, DOCX en UBL.
Hoe kan ik facturen sturen naar DizzyData?
Elke administratie in DizzyData krijgt een eigen e-mailadres, waar de facturen naartoe kunnen worden gestuurd. Ook is het mogelijk om de facturen te slepen (drag & drop upload) naar de juiste administratie in DizzyData.
Is het mogelijk om in DizzyData een autorisatie stroom voor facturen in te richten?
Ja, dit is mogelijk. U kunt op basis van crediteurencode, grootboek, kostenplaats, totaalbedrag of project een autorisatie stroom voor facturen inrichten.
Kan ik meerdere boekhoudpakketten koppelen in één DizzyData omgeving?
Ja, in één DizzyData omgeving kunt u meerdere boekhoudpakketten koppelen.
Is DizzyData goed in staat om buitenlandse facturen te herkennen?
Ja, door onze manier van herkennen is het geen probleem om buitenlandse facturen te herkennen. Uiteraard is het gecompliceerder voor onze software om te herkennen aangezien de opbouw niet altijd hetzelfde is als in Nederland.
Op dit moment heb ik al meerdere administraties gekoppeld aan een andere scan en herken oplossing, hoe kan ik vlekkeloos overstappen naar DizzyData?
Als uw huidige leverancier het archief van uw administraties kan aanleveren, dan zullen wij dit archief importeren in DizzyData, zodat er geen data verloren gaat. Als aanvulling is het mogelijk om uw personeel in groepsverband te trainen om er zo voor te zorgen dat juist voor hen de transitie naar DizzyData zo vlekkeloos mogelijk verloopt.
Wanneer ik of een andere klant van DizzyData een aanpassing maakt bij een bepaalde crediteur, plukt iedere afnemer hier de vruchten van?
DizzyData is een zelflerend systeem en wordt steeds slimmer. DizzyData werkt met één online platform, er zijn geen losse ‘on premise’ installaties per klant. Dat houdt in dat alle ‘slimme’ informatie die gebruikt wordt om documenten van de ene klant te herkennen ook direct voor alle andere klanten beschikbaar is.
Stel ik pas de stamgegevens van mijn crediteur aan in het boekhoudpakket, is dit dan ook zichtbaar in DizzyData?
Jazeker, DizzyData en uw boekhoudpakket hebben een real-time koppeling waardoor een verandering in het boekhoudpakket ook zichtbaar is DizzyData. Sterker nog, het werkt ook andersom, als u de stamgegevens van een crediteur aanpast in DizzyData, dan is dit ook zichtbaar in uw boekhoudpakket.
Moet ik handmatig de juiste grootboekrekening invoeren bij elk boekingsvoorstel?
Nee dit is niet nodig, als u eenmalig de juiste grootboekrekening opslaat bij de crediteur, dan voert DizzyData deze grootboekrekening automatisch in bij de volgende boeking.
Als ik een grootboekrekening, kostenplaats of project wil invoeren in DizzyData, moet ik dan mijn boekhoudpakket ernaast houden voor de gegevens? Ik weet deze namelijk niet uit mijn hoofd.
Dat is niet nodig, DizzyData haalt deze gegevens uit uw boekhoudpakket. Als u daarom een getal of letter invoert geeft DizzyData verschillende suggesties die van toepassing zijn op de ingevoerde getallen of letters.
Het gebeurt regelmatig dat er inkoopfacturen van nieuwe crediteuren binnenkomen. Hoe gaat DizzyData hier mee om?
DizzyData geeft op basis van de beschikbare gegevens op de factuur een suggestie voor de crediteur naam, dit is mogelijk omdat er koppeling is met de KvK. Als crediteurnummer zal het eerstvolgende beschikbare crediteurnummer uit het boekhoudpakket worden geadviseerd.
Als een factuur door meerdere personen moet worden geautoriseerd, kunnen zij dan ook een opmerking meegeven voor de volgende persoon die moet autoriseren?
Ja dat is mogelijk, in het autorisatie scherm is het mogelijk om een opmerking toe te voegen, zowel bij goedkeuring als bij afkeuren van de factuur. Deze opmerkingen en de namen van de personen die de factuur geautoriseerd hebben, zijn later ook zichtbaar op de geboekte factuur die zichtbaar is in het boekhoudpakket.
Hoe weet mijn collega dat er een factuur voor klaarstaat om te autoriseren?
Elke ochtend ontvangt uw collega een e-mail met welke facturen er klaarstaan in de autorisatiestroom. Deze collega ontvangt alleen bericht van de facturen die voor hem/haar specifiek klaarstaan.
In mijn huidige boekhoudpakket is er geen mogelijk om een online archief bij te houden, hoe werkt dit bij DizzyData?
Alle verwerkte facturen in DizzyData worden automatisch naar het online archief van DizzyData verstuurd. Buiten de verwerkte facturen is het ook mogelijk om andere documenten op te slaan in het DizzyData archief, zoals bijvoorbeeld bankafschriften of correspondentie met de belastingdienst. Zo heeft u toch altijd alles in een online archief staan.
Is DizzyData online of on-premise software?
DizzyData is een online platform dat zelflerend is. De aanpassing die u doet, is ook direct beschikbaar voor anderen en vise versa. U hoeft ook geen hardware aan te schaffen en software te installeren om met DizzyData te werken.

Tarieven

Ik twijfel nog of DizzyData wel bij mijn bedrijf past, is het ook mogelijk om DizzyData een periode te testen?
Het is zeker mogelijk om DizzyData gratis te proberen. Mocht u na deze proefperiode toch tot de conclusie komen dat DizzyData niet de oplossing is die u zoekt, dan worden er over deze proefperiode geen kosten in rekening gebracht.

Overig

Op dit moment heb ik al meerdere administraties gekoppeld aan een andere scan en herken oplossing, hoe kan ik vlekkeloos overstappen naar DizzyData?
Als uw huidige leverancier het archief van uw administraties kan aanleveren, dan zullen wij dit archief importeren in DizzyData, zodat er geen data verloren gaat. Als aanvulling is het mogelijk om uw personeel in groepsverband te trainen om er zo voor te zorgen dat juist voor hen de transitie naar DizzyData zo vlekkeloos mogelijk verloopt.
Hoe gaan jullie, bij vertrek, om met het overnemen van het digitale archief?
Er zijn een aantal manieren mogelijk. Archief handmatig downloaden (kosteloos). Wij downloaden het voor u en versturen het in een Zip-bestand. Dit bestand kunt u weer importeren in uw nieuwe pakket (€50,00). Online behouden van het archief in DizzyData (€1,00 per administratie per maand).
Hoe werkt het koppelen van de DizzyData API?
Om te kunnen starten moet je een account bij ons aanvragen. Alle stappen zijn uitgelegd in deze handleiding.

Veiligheid

Hoe veilig is DizzyData en waar wordt mijn data opgeslagen?
De DizzyData applicaties zijn gehuisvest in gecertificeerde datacenters van Amazon Webservices in Frankfurt. Iedere schakel in de applicaties van DizzyData en de onderliggende infrastructuur is dubbel uitgevoerd. Alle klantgegevens worden binnen de EU opgeslagen, er worden dagelijks backups gemaakt.

Probeer DizzyData nu gratis!

Gewoon eens testen? Kan ook. 2 weken lang.