Dankzij DizzyData halveerden wij onze betaaltermijnen

Case van Milieu Services Nederland

Stel je eens voor. Meer ruimte en tijd om uit te blinken. In dat waar jij écht goed in bent: ondernemen. Innoveren en bouwen aan sterke relaties. Het lukte Milieu Service Nederland met automatische online factuurherkenning en verwerking. „Dankzij slimme software halveerden wij onze betaaltermijnen.

‘’Voorheen reisden alle facturen nog fysiek door het hele pand heen, voor een handtekening: zwart op wit”

Een paar dagen na de livegang van DizzyData, kondigde premier Rutte de eerste lockdown aan, vertelt Wijnja. Dat betekende: thuiswerken, voor iedereen. Dus ook voor de collega’s die de facturen moesten autoriseren. „Voorheen reisden alle facturen nog fysiek door het hele pand heen. Want om alle autorisaties rond te krijgen, moesten onze collega’s hun handtekeningen op papier zetten. Zwart op wit. Dan praat ik over zo’n 15.000 inkoopfacturen per jaar. Wat ben ik blij dat we al die stapels papier niet rond hoefden te gaan brengen. Op die manier hadden we onze leveranciers nooit op tijd kunnen betalen, met alle gevolgen van dien.”

Sterker partnerschap met leveranciers

Milieu Service Nederland zet de software van DizzyData in voor geautomatiseerde factuurverwerking, digitale factuurverwerking en elektronische factuurverwerking. „De onlinefactuurverwerking software biedt ons verschillende toepassingen. Van factuurautorisatie tot en met e-facturatie. Hiermee verwerken wij facturen razendsnel en beschikken we altijd en overal over een actuele en correcte boekhouding. Daarbij voelt de software heel intuïtief aan. Het is bijzonder gebruiksvriendelijk en stroomlijnt al onze facturen foutloos.”

‘’Dankzij de snelheid en accuraatheid van DizzyData, lukt het ons nu om de betaaltermijn van onze leveranciers met de helft in te korten”

Dankzij het slimme platform zien de medewerkers van Milieu Service Nederland in één oogopslag van wie een factuur afkomstig is en wie hem moet goedkeuren. „In het systeem zie je heel duidelijk waar de factuur geboekt moet worden en welke autorisaties daarvoor nodig zijn. De facturen gaan eenvoudig en foutloos door het gehele systeem. Dankzij die snelheid en accuraatheid, lukt het ons nu om de betaaltermijn van onze leveranciers met de helft in te korten. Daardoor hebben we haast nooit meer problemen met betalingen onderling. En dat versterkt ons partnerschap.”

Goed voor de groei, goed voor de sfeer

Ook intern, op de werkvloer, zijn de voordelen tastbaar, zegt Wijnja. „Milieu Service Nederland is een groeiend bedrijf. Dat betekent dat we steeds meer facturen te behappen krijgen. Gelukkig houdt DizzyData de werkdruk in toom. En dat zien, voelen en ervaren onze medewerkers. Terwijl onze organisatie groeit, is er nog voldoende tijd voor gezelligheid. En dat is belangrijk, want wij geloven dat gelukkige medewerkers heel wat waard zijn.”

Tijd om te doen wat écht belangrijk is.

Probeer DizzyData 2 weken lang.